Wooky + Videocratz – Pina + Gnomalab

10 abril, 20:00
Wooky_&_Videocratz_2

WOOKY + VIDEOCRATZ

Albert Salinas Claret, conegut als escenaris com Wooky, va irrompre en l’escena electrònica barcelonina en l’any 2010 amb la publicació de “The Ark”, un EP de cinc talls en el que va demostrar una habilitatd única per barrejar sons orgànics amb beats avantguardistes.

Després de la seva flamant fitxatge pel prestigiós segell discogràfic spa.RK, Wooky va editar el 2014 el que seria el seu àlbum de debut “Montjuïc”: un replantejament imaginatiu, fresc i decididament pop de les bases de la IDM de principis dels 90. Un treball que va despertar un gran interès de la crítica i la premsa musical especialitzada i que el va portar als escenaris d’importants festivals nacionals i internacionals, així com a ser un dels seleccionats de l’última edició de la Red Bull Music Academy Bass Camp.

Però l’activitat de Wooky no acaba en la producció musical. També és el codirector del projecte Lapsus, una plataforma multidisciplinària (Lapsus Festival, Lapsus Ràdio i Lapsus Records) amb més de deu anys de recorregut. en l’escena nacional.

La seva posada en escena compta amb la col·laboració de l’artista visual Videocratz, improvisació, enregistraments propis i animació d’última generació s’uneixen per convertir el set AV en una història amb una narrativa única i contundent. Miki Arregui, la persona que s’amaga darrere del nom de Videocratz, és membre actiu del famós col·lectiu visual Telenoika i apareix amb força dins de l’escena visual en 2003.

 

PINA + GNOMALAB

En actiu des de mitjans dels 90 amb altres àlies com Sloan, Pedro Pina decideix posar en marxa el 2007 el seu projecte més personal. Després de diversos anys coquetejant amb estils com el drum’n’bass, l’elektro o el pop electrònic, és com a Pina on pretén experimentar amb un dels seus fetitxes d’adolescència: la música industrial. Entesa no com un estil sinó com una manera d’afrontar el procés compositiu.

Des del seu primer treball, l’any 2008, Pina ja marca les seves senyes d’identitat característiques en el seu treball. Contundència, distorsió i repetició.

En el transcurs dels seus quatre albums pròpis (remescles a part), Pedro Pina ha matisat aquestes característiques bàsiques de la seva obra amb pujades de BPMs, fent que els seus treballs siguin més ballables, intensius i cerebrals (Onda Corta-2011); amb l’experimentació de diferents tècniques de producció, enregistraments de camp processats i melodies evocadores (Hum 2013); o amb cadències lentes però fermes, a mig camí del laboratori i la pista de ball, com ha fet en el seu darrer treball Transit (2015).

Ha estat remesclat pels millors artistes de música electrònica espanyols com Cora Novoa, Begun i The Suicide of Western Culture. Paral·lelament va poder presentar en directe el seu treball en festivals com Krake Festival a Berlín o Sónar en Barcelona.

A Pina l’acompanyarà, un dels artistes visuals més interessants del panorama nacional i bon amic de Pedro, el terrassenc Juanjo Fernández, amb el seu alter ego Gnomalab.

Juanjo Fernández, també conegut per ser el 50% de The Suicide of Western Culture, juntament amb Miguel Martinez, és un artista inquiet amb un llarg bagatge en les arts visuals, però també en la música. Ha treballat en infinitat de projectes amb altres artistes, i ho ha compaginat, amb la seva vessant més pedagògica i de formador, en camps com l’art digital o el mapping.

Actualment, interessat en els conceptes de llum, espai i temps, com a materia,…i de cóm aquests elements es relacionen amb l’entorn, una vegada descontextualitzats.

Gnomalab té la imatge en moviment y coincident, aquell moviment que es retroba, com als seus eixos bàsics. En el seu treball hi trobem percepció visual sense cap pretensió de reflexió trascendental. Una percepció que ens mostra com les coses poden ser transformades en relació a com les observem.

Escolta'ls