Rigoberta Bandini a Terrassa (TMM Meets Fred Festival)

14 maig, 17:00
RIGOBERTA FILM B-N-27

 

L’huracà Rigoberta Bandini, lluny d’amainar, torna amb més força en el panorama nacional. L’artista catalana presenta la seva primera cançó de l’any que amb el títol de ‘Perra’ ja es postula com un dels temes que més es van a escoltar en els primers mesos d’aquest acabat d’estrenar 2021.

‘Perra’ és tot un hit ballable en què Paula Ribó, nom real de la cantant que ha enlluernat a l’escena cultural pàtria, treu la seva vena més reivindicativa i configura un himne de tarannà feminista. Una cançó que dóna poder a la figura femenina des d’una perspectiva original i advoca per la llibertat individual sense la por a què diran. “La paraula Perra, com passa amb molts altres animals, té connotacions pejoratives en femení. Començo dient que m’agradaria ser el gos d’un gos i després pas a gossa. M’agrada aquest salt perquè en el primer vers dius “oh, que bonic, què naïf” ia partir del segon ja et escandalizas: “¿Perra? ¿Què vol dir? ¿Que li agrada perrear? ¿Que és una porca? ‘ aaah !! “. A mi aquesta reflexió és la que em sembla el missatge feminista de la cançó, que puguem sentir la paraula “Perra” fent l’exercici d’eliminar tota connotació sexual o pejorativa”, explica la seva creadora.

Un missatge amb doble sentit que juga amb tons melancòlics i tornades alegres, sense renunciar a passar-ho bé perquè precisament la seva revolució es balla i es canta: “En segon pla parlo d’un alliberament que crec que va més enllà del que és femení o el masculí. Parlo d’un món en el qual prevalgui l’instint animal i la simplicitat de les nostres vides. Jo crec que tothom ho ha pensat alguna vegada: ‘quin gust ser gat o gos … només menjar, dormir, prendre el sol …’ jaja “explica l’artista catalana sobre el seu nou single.

Rigoberta Bandini continua la seva línia ascendent que va arrencar amb la gamberra ‘Two Many Drugs’. En aquesta ocasió ‘Perra’ tornen a produir-Stefano Macarrone i Esteban Navarro, el tàndem que va estar també darrere de l’exitosa ‘In Spain We Call It Solitud’ (present en gairebé totes les llistes del millor de l’any 2020), i la intenció ha estat, de nou, buscar aquest mateix esperit, el d’una cançó que és impossible que no et tregui un ball. Ara, aquest tema ballable és també reivindicatiu.
Repetim: apunta himne generacional.

Escolta'ls