PANELLET + LÁD CÚIG A TERRASSA

01 abril, 22:00
PANELLET `LAD CUIG

PANELLET

Panellet són un power trio obstinat a endolcir tot el territori. El grup el va formar l’any 2015 el “Jefe”, que és el paio amb barretina que canta, toca la guitarra i crea les cançons, junt amb el “Galtes” que toca el baix i té unes les galtes que s’enrogeixen amb facilitat, i en Gor, el bateria de la barba. L’any 2016 van debutar amb el disc Aloha i des d’aleshores són una de les bandes que lideren la nova i rica escena punk catalana i en català del país.

Al 2018 van llençar el disc que es titula Sputnik perquè, tal com expliquen Panellet, “tota una generació de catalans vàrem créixer mirant el mític programa musical. Uniformats amb barretina i armilles texanes, el seu estil és un xoc entre l’energia del punk rock més melòdic que va dels Ramones a Bad Religion, passant per Blink 182 o Green Day, arrodonit amb un univers que recull tota la cultura televisiva dels 80’ i 90’.

 

LÁD CÚIG 

Els orígens de Lád Cúig es remunten a l’any 2005 a Arenys de Munt (el Maresme), però no és fins a la publicació de l’àlbum “Poemes de Destrucció” (2016) que la banda adquireix una formació estable i acaba la cerca d’una sonoritat pròpia definint-se pel punk/rock celta, amb una clara influència de Dropkick Murphys, combinant un so contundent amb les melodies d’arrel folk. Des de llavors, varies gires porten la banda per Catalunya, alguns punts de l’Estat espanyol i, inclús, a l’illa de Sardenya. Durant aquest temps, també estrenen l’EP “Nosaltres Sols” (2017) i el single “Columnes al Cel” (2020). Durant aquest darrer 2021, Lád Cúig ha treballat, enmig de confinaments i restriccions, en l’enregistrament d’un nou àlbum, entrant a formar part de la discogràfica vallesana de punk/rock Tropical Riot Records. El primer single d’avançament va arribar al maig i portava per nom “Quan Era Fosc”, al que es va sumar “La Cançó del Presoner” un mes després.

Al novembre estrenen “Davant la Llei”, single que dóna pas a l’estrena definitiva del disc “Des de Dins”, un complet treball de 14 temes que pretén reflexionar al voltant de la temàtica de les presons (des de les que imposa la repressió de l’Estat a la reclusió emocional i psicològica en la que ens situem nosaltres mateixos) experimentant amb un ventall de sonoritats entre el hardcore i el hard/rock però apostant sempre clarament pel punk/rock celta que defineix a Lád Cúig. Durant els primers mesos de l’any 2022, el grup presentarà l’àlbum en diverses ciutats catalanes.

Escolta'ls