JOANA SERRAT+MATTHEW MCDAID

11 febrer, 20:00
Joana-Serrat

JOANA SERRAT

Per encarar el procés de gestació del seu nou àlbum –el quart en cinc anys-, la cantautora de Vic Joana Serrat ha viatjat a la ciutat de Dripping Springs, Texas, per a treballar amb Israel Nash com a productor a Plum Creek Sound, el ranxo estudi propietat del cantautor de Missouri. En aquestes sessions de gravació, Serrat reuneix un excel·lent grup de músics de talent i trajectòria contrastats, habituals en discos i directes d’artistes com Midlake, BNQT, John Grant, Elle King i el mateix Nash: els germans Joey i Aaron McClellan, Eric Swanson i Josh Fleischmann. Com a col·laboradors també han participat Dave Simonett (líder de Trampled By Turtles) i Dennis Love (pedal steel guitar a Futurebirds). L’enginyer Ted Young (guanyador d’un Grammy amb The Rolling Stones) s’ha encarregat de la gravació i de les mescles.

Serrat es serveix novament dels preceptes del Folk per a continuar elaborant un llenguatge propi. Si temps enrere va tenyir les seves composicions amb pinzellades Pop (Dear Great Canyon, 2014) i posteriorment va envernissar les seves cançons amb ambients Dream Gaze (Cross The Verge, 2016), ara desenvolupa i enforteix la seva vessant més Americana en aquest Dripping Springs (Great Canyon Records / Loose Music).

Estem davant del millor àlbum de l’artista, el més complert, el més rodó. Un treball en el qual les virtuts de la catalana es veuen augmentades de manera exponencial: la composició i interpretació, la seva personalitat i aquesta aura intangible i captivadora que desprèn. Un treball que versa sobre els comiats, impregnat d’una nostàlgia optimista, una malenconia que no aïlla, ni tanca l’esperit. Una manifestació de llibertat en l’aposta vital per a l’objectiu de fer realitat els somnis.

MATTHEW MCDAID

Matthew McDaid és un jove cantautor oriünd de Belfast establert des de fa anys a Rupit, una petita localitat situada a la comarca d’Osona, al nord-est de Catalunya. McDaid ha anat forjant a poc a poc un reconeixement cada vegada més important dins l’escena de cantautors Folk catalana, fet que no ha passat desapercebut als responsables de Great Canyon Records, el segell discogràfic encapçalat per la cantautora de talla internacional Joana Serrat.

Matthew va debutar el 2016 amb l’EP Crowded by Silence, una carta de presentació que inclou cinc cançons i que el va situar al centre de l’atenció dels principals mitjans de comunicació catalans (TV3, Enderrock, RAC1, Catalunya Ràdio). Abans, va compartir escenari a la sala Le Cigale de París, amb el cantautor irlandès Glen Hansard, protagonista de la pel.lícula Once amb la qui va guanyar un Oscar a la Millor Cançó Original el 2007. D’aquí surt una amistat amb la seva teclista, Romy, qui ha gravat teclats a l’àlbum Off The Beaten Track.

Off The Beaten Track, el seu primer disc de llarga durada publicat el setembre del 2017, ha estat produit per Victor Valiente i a les mescles del disc han treballat Alex Vivero i la mateixa Joana Serrat. De la masterització s’ha encarregat l’enginyer canadenc Harris Newman (Arcade Fire, Vic Chesnutt).

Al llarg de les 10 composicions, Matthew desgrana emocions pures, a vegades amb una subtilesa intimista, altres amb una força explosiva, filant melodies preciosistes, universals i conmovedores. La seva música es dirigeix directa al cor i és balsàmica o penetrant, defensant-la tan sols amb la seva portentosa veu, una guitarra acústica i l’harmònica o explorant al costat dels The Last Minut Soldiers -la seva banda d’acompanyament- les possibilitats del Folk-Rock i la Psicodèlia.

Matthew McDaid ha estat escollit pels redactors de la revista Mondo Sonoro com el 6è Millor Disc Estatal de Folk / Americana i com un dels Millors Discos del 2017 pel programa de ràdio nord-americà The International Americana Music Show.

Escolta'ls