EJ Marais + Furguson a Terrassa

02 maig, 20:00
000038

EJ MARAIS

Un visió fresca de la condició moderna que barreja nostàlgics paisatges sonors amb sedòs R & B.

EJ Marais, estrany, eloqüent, debuta amb un LP de composicions contemporànies que aborden la vida quotidiana de l’artista a principis de la dècada de 2020. La seva descripció a Instagram: “Folk / Dubstep / Country” parla del seu enfocament postmodern, dels gèneres tradicionals, bedroom R & B i breakbeat balear, al costat d’un accent britànic sense cap tipus de pretensió. «Cuts», el seu àlbum és el debut melodramàtic d’un vocalista, compositor i productor que es desenvolupa en l’ús d’instruments orgànics, sintetitzadors vaporwave i autotune fet amb gust.

FURGUSON

So retro-futurista girant al voltant de ritmes hipnòtics que et transporta a dalt de la muntanya.

Si el moviment modernista català pogués ser reinterpretat ara, amb una òptica líquida i digital, sonaria a Furguson. Les mateixes arquitectures entre el natural i l’ oníric, però treballades des de la fluïdesa del so, obviant la rigidesa i l’estoïcisme de la matèria.

Furguson aposten per l’optimisme; més espiritual que naïf, i sense la ironia de PC Music.

Ells, amb aquest so característic que barreja l’orgànic i el digital, concilien la il·lusió positivista de dos moviments, aparentment antagònics, com el transhumanisme i el retorn a la natura. En aquest tercer disc sonen, per posar un altre exemple -si és possible- encara més estrany, com si Jeff Koons s’hagués ubicat en el barroquisme: tan ornamental i alhora, tan net i nítid. Gairebé sembla un èxit que entre tanta boja referència, hagin aconseguit una acurada cohesió artística.

Escolta'ls